עתיד תעשיית הפוד-טק הטכנולוגיות פורצות הדרך והזדמנויות ההשקעה המעניינות
עתיד תעשיית המזון - התעשייה הגדולה בעולם - בדגש על תחום הפוד-טק וההזדמנויות הגדולות שתעשייה זו מציבה בפני המשקיעים
לפניכם הקלטת הוובינאר שערכנו עם אביב אורן – סמנכ"ל פיתוח עסקי וחדשנות בארגון GFI Israel (Good Food Institute). ובני נופך – יזם ומשקיע פוד-טק ישראלי, המתמחה בפיתוח ומסחור של חדשנות בתחום החלבונים החדשים.
למה בכלל פוד-טק?
את השיחה שלנו הפעם התחלנו קודם כל מלהבין את הסיבות שהובילו לפריחה הגדולה של התעשייה, אם זה מסיבות שנובעות מסכנות אקולוגיות בשל המשאבים שתעשיית המזון צורכת, ואם זה מסיבות בריאותיות ובעיות בשרשרת האספקה.
משם עברנו לדבר על ״מירוץ החימוש״ בין הטכנולוגיות השונות שמתחרות בינן לבין עצמן על המובילות וההגעה לסקיילביליות, כאשר אנחנו מדברים בעיקר על תחליפים מן הצומח, חלבון מתורבת ופרמנטציה (תהליך של התססה)
בכל אחד מן הסגמנטים, אביב ובני מיפו עבורינו את הטרנדים המרכזיים, ציוני הדרך המשמעותיים, והאתגרים שעומדים כרגע בפני החברות שפועלות בתחום. נגענו גם בנושא הרגולציה, ואיך זה משפיע על התחרות העולמית.
הפוטנציאל הגלום בתעשיית הפוד-טק
בין לבין,
הצפנו לא מעט נתונים ומספרים שמלמדים על גודל השוק והפוטנציאל האדיר שתעשיית הפוד-טק טומנת בחובה, אם זה בשוק תחליפי הבשר, אבל גם בשוק תחליפי החלב והביצים, ובכלל למדנו גם על ההשפעה שפוד-טק יכולה להביא גם בגזרת החקלאות ובקרב יצרנים שמשרתים את החברות שמפתחות תחליפים.
במלים פשוטות,
יש כאן עולם שלם שנמצא רק בחיתוליו ומחכה לפרוץ, ועל הדרך, גם לשנות לנו (ובוודאי שלדורות הבאים) לא רק את הדרך בה צורכים מזון, אלא גם את הצורה, והנראות של המוצרים עצמם.
ישראל כמעצמת פוד-טק
במהלך השידור הקדשנו גם התייחסות מיוחדת לישראל, שלפי כל קנה מידה היא אחת המדינות המובילות בתחום, עמדנו על הסיבות לכך, ומיפינו חלק מהחברות לפי הטכנולוגיות והסגמנטים בהם הן פועלות.
לקראת הסוף,
ערכנו דיון בשאלה מי יהיו המנצחים הגדולים, ומהן החוליות הקריטיות בשרשרת ששווה לעקוב אחר ההתפתחויות ואחר החברות הרלוונטיות.
אני מאוד שמח שהזדמן לנו לנתח את התעשייה עם בני ואביב שהפגינו ידענות מרשימה, יחד עם תשוקה רבה לתחום, והתחושה שלי היא שרק התחלנו לגרד את פני השטח, ויש עוד הרבה מה ללמוד על התחום הזה שעושה את צעדיו הראשונים בראייה היסטורית ובהחלט מעורר עניין אצל משקיעים. אז אני מקווה שהצלחנו לספק שכבה ראשונה של הבנת עומק, ואני בטוח שעוד נעסוק בפוד-טק לא מעט בעתיד